Stralingsdeskundige op pad

Wauw, wat een bijzonder beroep heb ik toch! Ik mocht als stralingsdeskundige op bezoek bij Innoveins Seed Solutions in Meterik.

Dit is een bedrijf dat onder andere analyses doet van allerlei verschillende zaden voor gewassen, met behulp van onder andere een röntgenapparaat en een multispectraalcamera. Van dit apparaat bestaan er maar 2 op de wereld! Deze zaden worden beoordeeld op kwaliteit en de mogelijkheid om te kunnen ontkiemen. Dit komt weer ten goede voor bijvoorbeeld onderzoek naar (biologische) bestrijdingsmiddelen voor gewassen.

Wanneer een bedrijf een röntgentoestel heeft, moet deze voldoen aan de Kernenergiewet en de betreffende Besluiten en Regelingen (Bbs). Als stralingsdeskundige kan ik toezicht houden of er veilig gewerkt kan worden met straling of bijvoorbeeld bouwkundige adviezen geven. Ik ondersteun bedrijven, door een KEW-dossier op te stellen of een risicoanalyse te maken. Hierdoor heb jij er zelf geen omkijken meer naar!

Radiant Innoveins rontgenfoto tomatenplant stralingsdeskundige
Een röntgenfoto van een zaadje van een tomatenplant
stralingsdeskundige
Het apparaat waar de zaadjes op een lopende band onder het röntgentoestel en de camera's doorgaan. Let op de hoeveelheid pc's die nodig zijn voor alle data!
Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *